FISKEN

FISKEN Mål. 60 x90 cm.

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Symbolik til

 

FISKEN

ICHTHYS

Er græsk og betyder.

Jesus Kristus Guds Søn Frelseren.  ( Mark: 1. 17 )

 

Fisken er et stærkt  kristent symbol og  betragtes som den ældste symbolik i kris-tendommen med mange betydninger, de første kristne brugte fisken som tegn på deres tro. Alle de kristne er fisk i vandet ,, for Jesus sagde ’’ kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefisker.

 

Den rustende baggrund  symboliserer  menneskenes  skrøbelighed, med  alle vore fejl og tvivl i vort liv, men der er håb, hvis du søger og tror, vil du finde nøglen til livet  med  guds ord som ballast, det vil  give dig  fred og ro i  sindet på  din rejse gennem livet, for uden Guds kærlighed til os, er vi intet.

 

Korset i midten er kristendommens stærkeste symbol, der  fortæller  og symbo-liserer om  sejren  over døden. Korset  har to linjer, der skærer  hinanden, som symboliserer mødet mellem det himmelske og det jordiske, det sted hvor Jesus hang og døde. Den  lodrette  bjælke  symboliserer det  himmelske, det guddom-melige og  det evige, mens den vandrette bjælke symboliserer det jordiske, det menneskelige og det endelige. Det tomme kors symboliserer overvindelse, sejr og opstandelsens under.

 

De ligesidede kors, der er en del af fisken, symboliserer de tolv apostle som Gud sendte ud til de fire verdens hjørner for at udbringe og udbrede kristendommen, til gavn for menneskeheden.

Svend Aage Madsen

 ikonmageren

Staby

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.06 | 09:46

FABELAGTIG!!!

...
18.06 | 09:44

ENIG!
(godt sagt)

...
18.06 | 09:40

I dag er det Svend Åges fødselsdag - hurra hurra hurraaaa!

Tillykke allerbedste onkel Svend <3

...
05.03 | 01:38

Hvor har i været kreative, jeg bliver helt misundelig. Her er alt vel, jeg venter på, at vejret bliver til golf. Stor hilsen fra Jørgen Erik

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE